Απορρόφηση των υδατανθράκων από τα τρόφιμα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Απορρόφηση των υδατανθράκων από τα τρόφιμα

Όλοι οι υδατάνθρακες, είτε το άμυλο είτε η ζάχαρη, είτε γλυκόζη ή φρουκτόζη, ανεξάρτητα από το τρόφιμο από το οποίο προέρχονται, απορροφούνται από το έντερο στο αίμα μόνο αφού διασπαστούν πρώτα σε απλούς υδατάνθρακες (μονοσακχαρίτες), συνήθως γλυκόζη, φρουκτόζη ή γαλακτόζη.
Η μορφή του τροφίμου, η περιεκτικότητα του σε φυτικές ίνες και ο τρόπος παρασκευής του παίζουν ρόλο στο ρυθμό απορρόφησης. Και ο ρυθμός απορρόφησης, με τη σειρά του, επηρεάζει το τελικό ύψος της υπεργλυκαιμίας που θα προκληθεί, τη διάρκεια της, καθώς και τα επίπεδα ινσουλίνης.

Ο Γιατρός Μεταβολικής Υγείας Ρολάνδος Παύλου διαλύει με στοιχεία συχνούς μύθους γύρω από τον γλυκαιμικό δείκτη και την απορρόφηση υδατανθράκων.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία ΕΔΩ:

TOP