Τη δεκαετία του 1960, οι έρευνες έδειχναν πως η ψηλή πρόσληψη λιπαρών και υδατανθράκων και κατά συνέπεια και η υπερβολική συνολική πρόσληψη τροφής συσχετιζόταν με το εισόδημα. Η παχυσαρκία θεωρήθηκε από πολλούς “ασθένεια της ευημερίας”, δείγμα “καταναλωτισμού”.
Ωστόσο, όπως εξηγεί ο Ρολάνδος Παύλου στο βίντεο που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η στροφή της βιομηχανίας τροφίμων στη μαζική παραγωγή φτηνών τροφίμων ψηλής μεταποίησης και ψηλών υδατανθράκων έχει οδηγήσει τα φτωχότερα κυρίως στρώματα σε δραματική επιδείνωση της υγείας τους. Λαοί που άλλοτε ζούσαν κοντά στη φύση και τρέφονταν από αυτήν εξαρτώνται πλέον από τα τρόφιμα αυτά. Αυτοί είναι οι παγκόσμιοι πρωταθλητές παχυσαρκίας και διαβήτη.
Δείτε το βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=IIptbcd5VKI