Η ταραμοσαλάτα για μένα είναι το απόλυτο συνώνυμο της Καθαρής Δευτέρας. Δεν είχα ξαναφτιάξει μέχρι τώρα και πριν λίγο δοκίμασα κάποιες συνταγές που βρήκα στο διαδίκτυο χωρίς ψωμί ή πατάτα. Κάνοντας την πιο απλή εκδοχή με ταραμά, λεμόνι και ελαιόλαδο είδα πως το αποτέλεσμα ήταν μια καλή αλοιφή μεν, αλλά με πολύ έντονη γεύση.
Οπότε, κατέληξα στην εξής δική μου εκδοχή:
- ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 20 ΜΕΡΙΔΕΣ:
- – 150 γραμμάρια λευκός ταραμάς
- – Χυμός από ενάμιση λεμόνι
- – 400 ml ελαιόλαδο
- – Μισό κρεμμύδι (μπορείτε να το παραλείψετε αν σας πειράζει στο πεπτικό)
- – Ένα αβοκάντο
Προσθέτοντας το κρεμμύδι και το αβοκάντο η γεύση έγινε λιγότερο έντονη και η αλοιφή μπορώ να πω πως έδεσε καλύτερα.
Οδηγίες: Χτυπάμε με μπλέντερ ράβδο πρώτα τον ταραμά με το λεμόνι, μετά συνεχίζουμε να χτυπάμε προσθέτοντας πολύ αργά και διακεκομμένα το ελαιόλαδο, ώστε να προλαβαίνει να δέσει με το μείγμα και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά χτυπώντας.
Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με μαϊντανό.
Κάθε μερίδα: 206 kcal – Λιπαρά 94% – Πρωτεΐνες 3% – Υδατάνθρακες 3% (1,4 gr)
Γράφω βέβαια 20 μερίδες, αλλά πολύ φοβάμαι πως δεν θα αρκεστώ σε μια μερίδα…
Καλά Κούλουμα!
εξαιρετική συνταγή και άλλος ένας τρόπος για να φάμε το τόσο πολύ θρεπτικό αβοκαντο!!!