Ένα από τα συνηθέστερα σφάλματα στην κετογονική διατροφή είναι τα λειψά λιπαρά. Οι περισσότεροι δέχονται εύκολα τον περιορισμό των υδατανθράκων, αλλά πολύ πιο δύσκολα αποβάλλουν τις ενοχές για την ελεύθερη κατανάλωση λιπαρών. Το αποτέλεσμα είναι τα γεύματα τους να έχουν πολύ ψηλή πρωτεΐνη, που ανεβάζει την ουρία, επιβαρύνοντας τους νεφρούς και διεγείρει την έκκριση ινσουλίνης, καθυστερώντας την αποκατάσταση της μεταβολικής υγείας.
Παρουσιάζω έναν απλό τρόπο να υπολογίζετε σωστά την ποσότητα των λιπαρών που πρέπει να συνοδεύουν τα διάφορα βασικά τρόφιμα (κρέας, ψάρι, συκώτι, αυγά, γαλακτοκομικά) για να διαμορφώνετε σωστά κετογονικά γεύματα.
Δείτε το βίντεο ΕΔΩ: