Κόκκινο κρέας: Προκαλεί διαβήτη;;;
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κόκκινο κρέας: Προκαλεί διαβήτη;;;

Πριν λίγες μέρες προβλήθηκε στον ελληνικό και διεθνή τύπο μια νέα μελέτη που υποστηρίζει πως η κατανάλωση κόκκινου κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη κατά 62%. Μάλιστα, τη μελέτη την αναδημοσιεύει και η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρία και ιστοσελίδες που απευθύνονται σε διαβητικούς.

Δεν μπορούσα να αντισταθώ στον πειρασμό να ξεψαχνίσω τα στοιχεία, τη μεθοδολογία και τα συμπεράσματα αυτής της μελέτης. Όλοι ξέρετε τις απόψεις μου, έχω εξηγήσει πολλές φορές στα βίντεο και τις ομιλίες μου τον μηχανισμό εξέλιξης του διαβήτη.

Ίσως το πιο σημαντικό συμπέρασμα είναι πως δεν πρέπει να εμπιστεύεστε τους πηχιαίους τίτλους των μέσων ενημέρωσης!

Αντίθετα, τα αποτελέσματα της κετογονικής διατροφής στη θεραπεία (ναι! ΘΕΡΑΠΕΙΑ!) του διαβήτη ελάχιστα φτάνουν στα αυτιά των ΜΜΕ. Η δημοσίευση του David Unwin καταρρίπτει το κυρίαρχο αφήγημα πως ο διαβήτης είναι μια “χρόνια προϊούσα ασθένεια”, ότι δηλαδή ο διαβητικός “παντρεύεται” τα φάρμακα τύπου μετφορμίνης και την ινσουλίνη για όλη την υπόλοιπη ζωή του χωρίς να αποτρέπονται οι δραματικές επιπλοκές της νόσου.

Δουλεύοντας σκληρά εδώ και 12 περίπου χρόνια στο νοσοκομείο Norwood της Βρετανίας, ο Unwin απέδειξε πως η κετογονική διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε θεραπεία του διαβήτη στην πλειοψηφία των ασθενών. Παρά την εν πολλοίς αδιαφορία των εκλαϊκευμένων ΜΜΕ, η δημοσίευση του Unwin στο περιοδικό BMJ Nutrition είχε τη μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα από οποιοδήποτε άλλο άρθρο στην ιστορία του περιοδικού! Η Βρετανική Διαβητολογική Εταιρία βλέποντας την επιτυχία του Unwin και τις δαπάνες που θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν με τη διακοπή της φαρμακευτικής αγωγής των διαβητικών, υιοθέτησε στις οδηγίες της και την κετογονική ως μία από τις επιλογές διατροφής που συστήνει.

Μήπως να το ξανασκεφτούν και τα εγχώρια ιατρικά επιτελεία;

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ:

TOP