Το ξέρατε πως αυτό που διαφοροποιεί τα φυσιολογικά επίπεδα γλυκόζης από την υπεργλυκαιμία αντιστοιχεί σε μόλις μισό κουταλάκι ζάχαρη;
Σκεφτείτε λοιπόν τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν φάμε π.χ. ένα σιροπιαστό μαζί με ένα αναψυκτικό, που αθροιστικά μπορεί να φτάνουν 15 κουταλάκια ζάχαρη, και μάλιστα σε πολύ εύπεπτη μορφή!
Τι βλάβες ακριβώς προκαλεί το τσουνάμι γλυκόζης και φρουκτόζης που κατακλύζει τα αγγεία και τα όργανά μας μετά από ένα γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες;
Ο γιατρός μεταβολικής υγείας Ρολάνδος Παύλου αναλύει τους μηχανισμούς με τους οποίους οι υδατάνθρακες διαταράσσουν τις ισορροπίες του οργανισμού μας και συσσωρευτικά οδηγούν στην εκδήλωση χρόνιων ασθενειών.
Δείτε το βίντεο ΕΔΩ: